Nieuwe animatie voor 'Welzijn op Recept' in Zeeuwse wachtkamers

Welzijn op Recept is bedoeld voor patiënten met psychosomatische klachten die een duwtje nodig hebben om anders naar hun gezondheid te kijken en daarbij passende ondersteuning buiten het medisch domein nodig hebben. De huisarts kan hen via een welzijnsrecept verwijzen naar een welzijnscoach die ze bij die zoektocht ondersteunt.
Animatie Welzijn op Recept

Animatie

Het concept is inmiddels beschikbaar in meerdere Zeeuwse gemeenten (niet in Noord-Beveland, Veere en Reimerswaal), maar de patiënt is hier nog niet altijd van op de hoogte. Daarom hebben we dankzij subsidie van het Achterstandsfonds een animatie laten ontwikkelen voor de wachtkamerschermen. Op die manier wordt Welzijn op Recept ook iets waar patiënten zelf naar kunnen vragen.  

Subsidie Achterstandsfonds

Welzijn op Recept is een nauwe samenwerking tussen huisartsenpraktijken, gemeentes en de welzijnsorganisaties. De animatie is tot stand gekomen met financiële steun van het Achterstandsfonds Zuidwest Nederland. Het filmpje is te zien op de wachtkamerschermen van huisartsen die een samenwerking binnen Welzijn op Recept hebben opgezet. 

Gerelateerde activiteiten

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is een eenvoudig concept om mensen met psychosomatische klachten vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid te verwijzen naar een welzijnscoach. Dat is een sociaal werker die zich heeft gespecialiseerd in deze werkwijze en hierin in tijd wordt gefaciliteerd. Bij voorkeur heeft iedere huisartsenpraktijk binnen Welzijn op Recept een vaste welzijnscoach. Met deze welzijnscoach zijn proces- en werkafspraken gemaakt over verwijzing, terugkoppeling, onderlinge communicatie en evaluatie.

Welzijn op Recept