CountAir® is de teller voor je inhalator

12 dec 2023 - Astma/COPD

De CountAir® is de teller voor uw inhalator. Het is het eerste medische hulpmiddel speciaal ontwikkeld voor alle COPD en astmapatiënten die gebruik maken van een dosisaerosol zonder ingebouwde teller.

Voor het gebruik van Astma medicatie en de behandeling van COPD hebben veel patiënten een dosisaerosol (puffer). De CountAir® houdt het aantal doseringen in de puffer bij door af te tellen. Zo kunt u altijd zien hoeveel doseringen er nog in de inhalator aanwezig zijn. 

CountAir® maakt een einde aan alternatieve telmethodes, zoals:

  • Een breinaaldenteller
  • Digitale of handmatige teller (turven)
  • Bijhouden in een schrift
De tel kwijtraken en niet zeker weten of u nog medicatie inhaleert? 


Waarom een teller voor uw inhalator?

In Nederland zijn er zo’n 720.000 patiënten die op dit moment longmedicatie via een dosisaerosol gebruiken zonder teller. Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik van een teller voor een inhalator, het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp voor longklachten bijna 50% lager is. Ook het aantal ziekenhuisopnames voor long-gerelateerde klachten is een stuk lager bij gebruik van een puffer met teller.

Verder is gebleken dat veel patiënten hun dosisaerosol nog gebruiken terwijl er geen werkzame medicatie meer aanwezig is en zij dus geen, of een tekort aan, werkzame stof inhaleren.

Daarom is het belangrijk om te weten of u nog medicatie inhaleert.