PERSBERICHT: Huisartsen in Zeeland hebben het!

08 mei 2023 - Algemeen

PERSBERICHT – ZHCo-PeriScaldes – Heinkenszand – 8 mei 2023

 

Huisartsen in Zeeland hebben het!

Positieve wervingscampagne om nog meer huisartsen naar Zeeland te trekken.

 

Een uitdaging? Zeker, maar vooral een kans het vak in de volle breedte te kunnen uitoefenen. Zo ziet huisartsencoöperatie ZHCo-PeriScaldes het. Samen met een tal van ambassadeurs dragen ze dit uit in de nieuwe campagne 'Huisartsen in Zeeland’, die vandaag van start gaat. Middels persoonlijke verhalen, banners en beurzen laten ze zien waarom werken als arts in deze provincie zo aantrekkelijk is.

Waarom huisarts zijn in Zeeland?

In Zeeland kun je de huisarts zijn die je wilt zijn. De provincie beschikt namelijk over vele verschillende praktijkvormen, ontwikkelmogelijkheden en problematiek. Ook zijn er betaalbare woningen en vallen wachtlijsten voor scholen en de kinderopvang mee. Hier heb je keuzevrijheid en staat er een toegewijd netwerk klaar om je wegwijs te maken in de sector en de omgeving. De vele succesverhalen van huisartsen die reeds vanuit de randstad naar Zeeland verhuisden onderbouwen deze voordelen. Met als einddoel: de vacatures vervullen, om goede zorg te blijven bieden aan alle Zeeuwen.

 

Samenwerking Erasmus MC

Voor huisartsen die opgeleid worden door het Erasmus MC in Rotterdam is er de mogelijkheid om de gehele huisartsenopleiding in Zeeland te volgen. Dit is een mooie kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het vak. Artsen krijgen meteen een goede indruk van de regio, het patiëntenaanbod en de korte lijnen binnen de zorg in Zeeland.

 

Over ZHCo-PeriScaldes

Huisartsen in Zeeland is een campagne van ZHCo-PeriScaldes. Deze organisatie komt voort uit samenwerkende huisartsen en zet zich in voor multidisciplinaire huisartsenzorg van hoge kwaliteit in de regio's De Bevelanden, Schouwen-Duiveland en Walcheren. Het programma Continuïteit Huisartsenzorg is daar een belangrijk onderdeel van en richt zich op het ondersteunen van zittende, nieuwe en aankomende huisartsen.


Noot voor de redactie:

 

Meer informatie?
Kijk op de campagnewebsite www.huisartseninzeeland.nl en/of neem contact op met
Annemarie Noordhoek, Programmamanager Continuïteit Huisartsenzorg

0651621487 - a.noordhoek@zhco-periscaldes.nl