Denkt u erover na om te stoppen of te minderen met het drinken van alcohol?

30 dec 2022 - Gezondheid
Denkt u erover na om te stoppen of te minderen met het drinken van alcohol? Dat is best knap! In onze samenleving is alcohol overal aanwezig. Alcohol drinken wordt door veel mensen gezien als heel gewoon. Er is altijd wel een reden om te drinken. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat u veel meer drinkt dan u wilt of goed voor u is.

Niet drinken of minder drinken heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld voor uw gezondheid, maar ook voor werk, studie of relaties. Hoeveel drinkt u? Zou u baat hebben bij minder drinken? Doe hier de test!

Het positieve effect van stoppen met drinken
Mensen die (tijdelijk) stoppen met drinken, merken al na enkele dagen verschil. Je lichaam herstelt. Stoppen met drinken van alcohol heeft veel voordelen. Je slaapt beter, bent vaker vrolijk en je huid ziet er mooier uit. Welke voordelen van stoppen met drinken van alcohol zijn er nog meer? 
Kijk voor meer informatie op Alcoholinfo.nl.
Of check de pagina 'alcohol' op onze website.

Bron: Alcoholinfo.nl
De Alcohol Infolijn is onderdeel van de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut. Hieronder vallen ook de Roken InfolijnDrugs InfolijnGamen Infolijn en de Stoplijn.