De Zeeuwse Leefstijlroute: doet u mee?

06 apr 2021 - Algemeen, Gezondheid

Sinds 2015 zet Stichting Zeeland In Beweging zich in om vanuit de eerstelijnszorg een gezonde leefstijl centraal te zetten. De combinatie van beweging met andere leefstijlthema’s worden ingezet in de basis van de behandeling voor mensen met chronische aandoeningen. Denk daarbij aan diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, maar ook astma en COPD. Daarnaast richt de stichting zich ook op preventie van bovenstaande gezondheidsproblemen.

Door de samenwerking met PeriScaldes en SportZeeland is de kennis en expertise samengevoegd. Mede door deze samenwerking is er een nog betere verbinding tussen de zorg en de wijk. Het is dan ook de ambitie van Zeeland In Beweging om door middel van deze samenwerking, Zeeland écht in beweging te brengen en daarin te ondersteunen. Vanuit dit oogpunt is het leefstijlprogramma van Zeeland In Beweging en wandelprogramma ‘Elke Stap Telt’ door ontwikkeld tot: ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

De Zeeuwse Leefstijlroute is een leefstijlprogramma waar de bestaande interventies Elke Stapt Telt en Zeeland In Beweging worden samengevoegd als één programma, waarbij gezonde leefstijl op basis van in beweging komen centraal staat.

Meer...