Het is weer (bijna) tijd voor de griepprik!

01 okt 2020 - Algemeen, Gezondheid

In oktober en november krijgen zo'n 6 miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen.

Waarom een griepprik?

Griep kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als u diabetes, een hart­, long­ of nierziekte of een verminderde weerstand heeft. Of als u 60 jaar of ouder bent. De griepprik is de beste manier om u tegen griep te beschermen. Ook als u zich nu gezond voelt.

Meer...

Griepprik en Corona (COVID-19)

De griepprik biedt bescherming tegen griep. De griepprik beschermt niet tegen andere virussen, zoals het coronavirus. Er is geen bewijs dat mensen die de griepprik hebben gehad vatbaarder zijn voor het nieuwe coronavirus of juist minder snel corona kunnen krijgen.

Tijdens het vaccinatiespreekuur houden de huisartsenpraktijken natuurlijk rekening met de coronamaatregelen. U kunt de griepprik daardoor veilig halen.
Kijk voor meer informatie op: https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/griepprik-en-covid-19 of informeer bij uw huisarts.

Informatie video

Bekijk ook de informatievideo van het RIVM: ‘Hoe werkt de griepprik’


Download hier de poster 'Griepprik 2020'

 
Artikel PZC 11-10-2010