Begrijpelijke informatie coronavirus

31 jul 2020 - Corona, Algemeen

Onderstaand een aantal websites en filmpjes die informatie bieden aan anderstaligen en of mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

U kunt deze middelen gebruiken om te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En over het telefoonnummer en de website waar mensen terecht kunnen voor vragen over het virus. Talen: Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks.
Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Deze kaart legt de nieuwste maatregelen en adviezen van de overheid zo begrijpelijk mogelijk uit. Er zijn ook een mobielvriendelijke versie en vertalingen beschikbaar.
Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Voor deze mensen is er de animatie in begrijpelijke taal. Zodat ook zij kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.
Koraal Media maakte samen met Taal voor allemaal een video over Corona in eenvoudige taal. Zodat ook mensen die laaggeletterd zijn, de goede info krijgen.
085 – 58 0 88 00
bereikbaar op werkdagen van 14:00uur – 16:00 uur