Publiekscampagne Ik Zorg.

29 nov 2018 - Algemeen

Op 1 november is de publiekscampagne Ik Zorg van start gegaan. Een noodzakelijke actie om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Nu niets doen, zou in 2022 een tekort van 125.000 werknemers voor de sector kunnen veroorzaken.


In de campagne laten meer dan 600 mensen, met uiteenlopende beroepen en opleidingen, zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCO) en Dokterswacht Friesland hebben meegewerkt aan het in beeld brengen van werken in de eerste lijn.

Ik Zorg. is niet alleen zichtbaar via een televisiespot, bioscoopreclame en billboards, maar ook met voorlichting in de regio.

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid): ‘Niemand kan beter uitleggen waarom werken in zorg en welzijn zo bijzonder en betekenisvol is dan de mensen die dat zelf elke dag met hart en ziel doen’.

Ik Zorg. is een samenwerking van VWS, branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg, dat dit voorjaar is gestart. Volg de campagne ook op Twitter via de hashtag #ikzorg en bekijk de website voor de prachtige foto's en verhalen.

Bron: Rijksoverheid/InEen

Lees het volledige artikel...

Website

Video/commercial