Medische informatie

Goede en betrouwbare medische informatie is belangrijk. Via de site van Volgjezorg kunt u vóór of na uw bezoek aan de huisarts deze informatie terugvinden. U heeft op Volgjezorg toegang tot een zelfzorgwijzer, u ziet meer over ziektebeschrijvingen, informatie over medicijngebruik en het melden van bijwerkingen. Ook vindt u hier een koppeling naar de website www.thuisarts.nl, waar u alle antwoorden aantreft op vragen over ziekte en gezondheid.

 

Gezondheidsinformatie delen
Om goede, veilige en snelle zorg te kunnen bieden moet er snel informatie gedeeld kunnen worden. Bijvoorbeeld als u na een ongelukje naar de huisartsenpost gaat. Informatie over uw gezondheid op dat moment, want niet alle zorgverleners kunnen op het moment dat het nodig is bij die informatie. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid met elkaar delen via het Landelijk Schakelpunt. Maar alleen als het nodig is. En alleen als u daar toestemming voor heeft gegeven!

Toestemming regelen

Op Volgjezorg kunt u toestemming regelen voor de uitwisseling van uw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Voor uw huisarts en voor uw apotheek. Zodat zij andere zorgaanbieders kunnen helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg aan u.

Op Volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er met uw toestemming gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens gebeurt.

 


Thuisarts.nl-app (Bron: NHG website)

Thuisarts.nl is als app beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. Met deze app kunt u het bezoek aan de huisarts goed voorbereiden, doorlopen en afsluiten.

Wat kunt u zoal met de Thuisarts.nl-app
  • Zoeken op Thuisarts.nl en de gevonden informatie opslaan in een persoonlijk profiel.
  • Vóór het huisartsbezoek: klachten en vragen aan de huisarts of praktijkondersteuner noteren ter voorbereiding.
  • Tijdens het huisartsbezoek: behandelafspraken en medicijnen invullen en zoekopdrachten voor thuisarts.nl toevoegen.

De Thuisarts-app is gratis en is te downloaden voor iOS en Android, of zoek in de GooglePlay en Apple Store op thuisarts.nl. De app is verkrijgbaar op iPhone, iPad en Android toestellen.

Videodemonstratie van de app