e-Vita

Eén van de manieren om eHealth te bevorderen is de inzet van het patientenportaal e-Vita. Met e-Vita, krijgt de patiënt de mogelijkheid om ook in periodes tussen de controles door, thuis gegevens over zijn aandoening vast te leggen en in te zien.
Gegevens zoals laboratoriumuitslagen en gemaakte afspraken met elkaar. De patiënt kan in het portaal ook op maat gesneden educatie volgen. De praktijkondersteuner en huisarts kunnen de gegevens die worden ingevuld op de praktijk nalezen en gebruiken bij de begeleiding en/of behandeling. Via het portaal kan ook met elkaar gecommuniceerd worden via beveiligde mail. De verwachting is dat de patiënt middels e-Vita beter betrokken wordt bij zijn/haar zorg en het inzicht wordt vergroot. Daarnaast wordt het vooral een zorg die helemaal past bij de wensen en mogelijkheden van de patiënt.

Bent u benieuwd naar ervaringen met e-Vita? Bekijk de onderstaande film, of ga naar het artikel op omroepzeeland.nl.PeriScaldes vindt privacy van groot belang, daarom voldoet het patiëntenportaal aan de wettelijke veiligheidseisen, waardoor de gegevens goed beschermd zijn.