Overzicht leefstijlcoaches PeriScaldes met werkgebied
Download hier.


Onze leefstijlcoaches stellen zich graag aan u voor:


Tom Erpelinck

Tel: 06-10767334

Email: tom.erpelinck@gmail.com

Website: www.leefstijlcoachtom.nl

Gemeente:    

 • Middelburg
"Ik ben Tom Erpelinck, werkzaam als zelfstandig leefstijlcoach. Met een gezonde dosis humor, gedrevenheid en enthousiasme begeleid ik mensen naar een gezondere leefstijl. Dit doe ik sinds 2017 onder andere binnen de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL.

Achtergrond

Mijn oorsprong is HBO Bewegingsdeskundige, van daaruit door veel interesse in gezonde voeding opgeleid tot BGN erkend gewichtsconsulent. Met die combinatie was de stap naar leefstijl coaching niet vreemd. Op de post-HBO opleiding aan de AVLEG leerde ik hoe je de verbinding kon maken tussen begeleiding in voeding, beweging en gedrag.

Na verdiepingen in sportvoeding en kinderleefstijl coaching heb ik me gestort op de gedragscomponent van de GLI en heb ik de opleiding tot gedragsexpert afgerond."


Lianne Peeman

Tel: 0113-405034

Email: lianne@leefstijlinbalans.com

Website: www.leefstijlinbalans.com

Gemeente:

 • Goes
"Hoi, mijn naam is Lianne Peeman en als leefstijlcoach wil ik niets liever dan mensen op weg helpen naar een optimale gezondheid met meer energie. Ik ben geboren en getogen in Zeeland, in Goes om precies te zijn.

Achtergrond

Door mijn werk als farmaceutisch consulent in apotheek MCG heb ik veel medische kennis opgedaan. In een apotheek hebben we vooral te maken met mensen die ziek zijn en medicijnen krijgen om zich beter te voelen. Hoe mooi zou het zijn, als je door verandering van leefstijl ziektes kan genezen, of nog beter, kan voorkomen.

Ik weet nu, dat een gezonde leefstijl inderdaad kan bijdragen aan meer kwaliteit van leven. Vanaf januari 2021 ga ik als zelfstandig leefstijlcoach aan de slag en ga ik de GLI Cool uitvoeren, daar heb ik veel zin in! Ook hoop ik mensen met chronische aandoeningen aan de wandel te krijgen met ‘Zeeland in beweging’.

Als leefstijlcoach wil ik graag het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar maken en mensen weer de regie teruggeven over hun leven, met meer energie, zelfvertrouwen en vooral meer gezondheid."

Mireille Wolfers

Tel: 06-18163744

Email: wolfers@leefstijlw.nl

Website: www.leefstijlw.nl

Gemeente:

 • Vlissingen
"Ik ben Mireille Wolfers, zelfstandig leefstijlcoach vanuit Leefstijlatelier Walcheren in Vlissingen. Binnen Periscaldes bied ik vanaf 2021 het CooL programma in Vlissingen aan.

Vanuit mijn ervaring en kennis op het gebied van gezondheid, voeding, gedragsverandering en leefstijl coach ik mensen op weg  naar een gezondere leefstijl. Mijn rustige, persoonlijke en positieve aanpak zorgt ervoor dat mensen op een creatieve manier hun eigen gezonde leefstijl vorm kunnen geven. Ik vind het belangrijk dat mensen de regie over hun eigen leefstijl en daarmee over hun gezondheid krijgen.

Mijn achtergrond

Ik ben diëtist, gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach. Van huis uit ben ik diëtist en als zodanig altijd geboeid door voeding en gezondheid. Als gezondheidswetenschapper heb ik mij gespecialiseerd in gedragsverandering en gezondheidsvoorlichting. Bij een grote GGD heb ik jarenlang met veel plezier voorlichtingsprogramma’s ontwikkeld. Mijn passie is om mensen te helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Als leefstijlcoach kan ik daarin een rol spelen. Naast mijn werk als leefstijlcoach ben ik werkzaam als onderzoekscoördinator bij de afdeling Sport, natuur en recreatie van de gemeente Rotterdam."

Vera de Blaeij

Tel: 0113-562684

Email: leefstijlcoaching@deblaeijactiefenvitaal.nl

Website: www.fysiodeblaeij.nl

Gemeente:

 • Borsele
"Mijn naam is Vera de Blaeij en in 2019 heb ik de opleiding tot leefstijlcoach afgerond aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Daarna ben ik gelijk met veel enthousiasme aan de slag gegaan!

In mijn werk als leefstijlcoach is het voor mij iedere keer weer een mooie uitdaging om de leefstijlonderwerpen voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning met elkaar te verbinden en te combineren met persoonlijke coaching op maat. Dit doe ik zowel individueel, in groepsverband en als uitvoerder van de Gecombineerde Leefstijlinterventie COOL. 

Naast mijn werk als leefstijlcoach ben ik ook werkzaam als fysiotherapeut en bedrijfsfysiotherapeut in mijn eigen praktijk in Heinkenszand. Een leuke combinatie waarbij ik op verschillende vlakken veel ervaring op kan blijven doen en deze integreer in mijn werkzaamheden als leefstijlcoach."

Marcella van Trierum

Tel: 026 7410 410

Email: Marcella.roos@activeliving.nl

Website: https://activeliving.nl/cool/

Gemeente:

 • Schouwen-Duiveland        
"Mijn naam is Marcella van Trierum-Roos en ik ben woonachtig op Schouwen-Duiveland. Ik ben werkzaam als leefstijlcoach (BLCN) bij Active Living. Binnen Active Living werk ik als coach samen met de Veiligheidsregio Zeeland. Daarnaast ben ik coördinator bij Stichting Zeeland in Beweging waar het leefstijlprogramma ‘de Zeeuwse Leefstijlroute’ centraal staat.

Het mooie aan mijn vak is dat ik samen met de cliënt op zoek kan gaan naar iemands passie en daardoor de coachee letterlijk en figuurlijk in beweging kan brengen op het gebied van leefstijl! Een belangrijk element hierbij is een multidisciplinair team om de coachee zo optimaal als mogelijk te kunnen begeleiden. Ik verheug mij daarom ook op de samenwerking met Periscaldes.

De coachee kan bij mij instromen via het CooL-programma en samen bekijken we wat de beste aanpak is. Het is belangrijk dat de doelstellingen haalbaar en laagdrempelig zijn, maar ook goed zijn toe te passen in het dagelijks leven. De coachee bepaald waar hij of zij mee aan de slag gaat. Zo is het echt maatwerk en werkt ieder op zijn eigen manier aan zijn of haar leefstijl."

Froukje Hettinga

Tel: 0641845832

Email: info@hetvitalehart.nl

Website: https:/hetvitalehart.nl 

Gemeente:

 • Middelburg
 • Veere
"Mijn naam is Froukje en mijn missie is om bij te dragen aan een gezonde(re) samenleving. Ik gun het namelijk iedereen om zich goed en gezond te voelen. Daarom begeleid ik als leefstijlcoach vol enthousiasme mensen richting een gezondere leefstijl. Dit doe ik door te informeren, maar vooral door te motiveren en inzicht te geven om naar een gezondere leefstijl te bewegen."

Mijn achtergrond

Na afronding van de studie Social Work werkte ik een aantal jaren in de zorg- en welzijnssector. Tijdens mijn werk groeide mijn interesse voor gezond leven en de factoren die daarmee samenhangen. Ik merkte dat hoe iemand zijn gezondheid ervaart echt van invloed kan zijn op hoe iemand de kwaliteit van zijn/haar leven beoordeelt. Om van mijn interesse werk te kunnen maken, volgde ik de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach. Ik merkte direct dat dit een goede keus was: dit is waar ik energie van krijg! Inmiddels werk ik als zelfstandige leefstijlcoach en ben ik onder andere uitvoerder van de Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL. Daarnaast werk ik met veel plezier voor een zorgorganisatie als leefstijlcoach voor de medewerkers."


Marrit Courtin

Tel: 0113-855550

Email: m.courtin@fysiotherapieyerseke.nl

Website: https://fysiotherapieyerseke.nl

Gemeente:

 • Reimerswaal e/o
"Mijn naam is Marrit Courtin, werkzaam als fysiotherapeut in Yerseke. Sinds 2022 bied ik leefstijlcoaching aan voor Periscaldes in Gemeente Reimserswaal en omstreken."

Mijn achtergrond

"Als fysiotherapeut ben ik dagelijks bezig met gezondheid en bewegen. Tijdens mijn werk zie ik veel problemen en onwetendheid rondom leefstijl. Door social media en andere communicatie netwerken zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Ik help je graag meer inzicht krijgen in je leefstijl en samen stellen we vervolgens een uitvoerbaar plan op. Daarnaast gaan we ook aan de slag in groepsverband om naar andere ervaringen te luisteren en van elkaar te leren."


Merel Schaap-Uiterwaal

Tel: 06-41543800

Email: info@vital24.nl

Website:  https://vital24.nl

Gemeente:

 • Borsele
 • Noord-Beveland
"Mijn naam is Merel Schaap en ik woon sinds mei 2022 in Kortgene.

Met mijn bedrijf Vital24 breng ik sinds 2012 mensen fysiek en mentaal in beweging.

Iets wat ik met heel veel passie, plezier, energie en creativiteit doe”.

Mijn achtergrond

"Iets doen waar je blij van wordt met passie, energie en een goed gevoel. Dat is wat ik doe als leefstijlcoach en wat ik iedereen gun. Ik breng mensen in beweging zowel fysiek en/of mentaal, zeg ik altijd.

Door juiste coaching ga ik samen met mijn cliënten naar passende stappen kijken om fijner in lijf en geest te zitten.

Natuurlijk is dit proces voor iedereen anders en dit maakt mijn werk zo ontzettend mooi.

 

In 2012 begon ik mijn bedrijf met focus op voeding. Al snel werd coaching op het gebied van voeding in combinatie met sport & bewegen mijn voornaamste focus. Sinds 2019 ligt het accent veel breder en kijk ik samen met cliënten naar de behoefte op hele diverse leefstijlonderwerpen. De kracht van mijn cliënt staat daarbij centraal. 

Een positieve aanpak laat zien dat leefstijl-verandering een 'win-win-win-win' is.

 

Naast mijn werk als leefstijlcoach werk ik ook nog een halve dag in een restaurant.

Gewoon omdat ik daar heel blij van word. Met het COOL-programma hoop ik veel mensen te kunnen laten ervaren wat er met kleine stappen mogelijk is."


Sophie Kuiten

Tel: 0113-213715

Email: sophie@mensenbeweging.nl

Website:  https://mensenbeweging.nl

Gemeente:

 • Goes
"Mijn naam is Sophie Kuiten en ik ben woonachtig op Walcheren. Ik heb in 2021 de opleiding tot leefstijlcoach afgerond en ben nu werkzaam als leefstijlcoach bij Mens en Beweging in het Medisch Centrum Goes. Binnen PeriScaldes bied ik vanaf september 2022 het CooL-traject binnen onze praktijk aan.

Mijn achtergrond

"Gezondheid en bewegen heeft mij van jongs af aan geïnteresseerd, daarom wist ik gelijk al dat ik daarin mensen wil helpen. In mijn werk als leefstijlcoach wil ik ieder mens naar de beste versie van zichzelf helpen. Tijdens het CooL-traject kijk ik altijd samen naar de beste en meest realistische aanpak. Naast mijn werk als leefstijlcoach werk ik binnen Mens en Beweging ook als fitspecialist. Ik begeleid mensen met sporten die zijn uitbehandeld bij de fysiotherapeut. Belangrijk dat iedereen aan zijn of haar sportdoelen kan werken. "


Emma Verstraate

Tel: 0118-461897

Email: e.verstraate@pmcinbalans.nl

Website:  https://vital24.nl

Gemeente:

 • Middelburg
 • Vlissingen
"Mijn naam is Emma Verstraate. In 2021 heb ik de opleiding tot leefstijlcoach afgerond op de HZ University in Vlissingen. Ik ben werkzaam bij PMC in Balans als bewegingsagoog en vanaf september ook als leefstijlcoach. Vanaf september 2022 zal ik het COOL-programma aanbieden in de gemeente Vlissingen."

Mijn achtergrond

" Tijdens mijn opleiding kwam ik er snel achter dat ik graag mensen help op het gebied van gezondheid en bewegen. Het geeft mij veel voldoening om een bijdrage te kunnen leveren aan een betere kwaliteit van leven van iemand. Als leefstijlcoach vind ik het belangrijk om samen te kijken naar een aanpak en doelen die echt bij de deelnemer past. Vanaf september zal ik naast mijn werk als bewegingsagoog starten als leefstijlcoach. Als bewegingsagoog begeleid ik veel patiënten in de oefenzaal met verschillende doelen. Ik kijk ernaar uit om te starten met het COOL-programma binnen de gemeente Vlissingen!”


Astrid Glissenaar

Tel: 026 – 7410410 / 06-23356730

Email: astrid.glissenaar@activeliving.nl of astrid@koersleefstijlcoach.nl

Website:  https://activeliving.nl/cool/ of https://koersleefstijlcoach.nl

Gemeente:

 • Schouwen-Duiveland
"Ik ben Astrid Glissenaar, leefstijlcoach bij Active Living. Begin 2021 ben ik verhuisd van Utrecht naar Scharendijke en geniet volop van de zee, de schone lucht en de rust. Ik draai sinds januari 2022 CooL-groepen in Kortgene en Zierikzee. Vanuit mijn praktijk KOERSleefstijlcoach begeleid ik Cool-groepen in Ouddorp, organiseer ik SupermarktSafari’s, ben ik stoppen-met-roken coach bij Rookvrij & Fitter en bied ik individuele leefstijltrajecten aan. "

Mijn achtergrond

"Gezonder leven gaat niet vanzelf, ook niet bij mij. In de afgelopen 10 jaar heb ik veel geleerd wat wel en vooral niet werkt. Ik vind het inspirerend om anderen te begeleiden in hun zoektocht om hun doelen te bereiken. Als pedagoog en manager coachte ik ouders en medewerkers om het beste uit henzelf te halen. Ik kan goed luisteren, reflecteren en meedenken met keuzes die goed bij jou passen. Als leefstijlcoach help ik je patronen te doorbreken, haalbare doelen te stellen en passende oplossingen te vinden. Ik voel met je mee, confronteer je waar nodig, daag je uit om nieuwe gewoontes aan te leren en help je om gemotiveerd te blijven. Hierdoor leer je stap voor stap hoe je gezond gedrag kunt blijven toepassen. Mijn motto is: van weten naar doen! "


Michèle Swaager

Tel: 06-42715858

Email: info@praktijkswaager.nl of 06-42715858

Website:  https://praktijkswaager.nl/wie-ben-ik/ 

Gemeente:

 • Schouwen-Duiveland
 • Veere
"Hoi, ik ben Michèle Swaager woonachtig in Serooskerke Walcheren. Vanuit mijn praktijk als zelfstandig Leefstijlcoach bied ik vanaf januari 2023 leefstijlcoaching aan in de gemeente Veere en Schouwen-Duiveland"

Mijn achtergrond

"Mijn achtergrond is verpleegkundige, iets wat ik nog steeds met veel plezier doe. Daarnaast heb ik de opleiding gedaan als natuurgeneeskundige, massagetherapeute, coach en verpleegkundig overgangsconsulente. In alle opleidingen spelen voeding, beweging, stress een grote rol. Daar ben ik me verder in gaan verdiepen waarbij ik uitkwam bij de opleiding Leefstijlcoach. Eigen gezondheid is een zeer belangrijk accept in het leven. Mijn doel is om mensen te inspireren om hun eigen gezondheid op te pakken en via kleine stapjes hun leven en gezondheid weer op de rit te krijgen, waarbij ze ondersteund worden op hun pad naar een gezonde leefstijl."


Rianne Schröder

Tel: 0113-408009

Email: info@fytaalzeeland.nl of 06 14498677

Website:  https://fytaalzeeland.nl/ 

Gemeente:

 • Goes
"Mijn naam is Rianne Schröder, leefstijlcoach binnen mijn bedrijf Fytaal Zeeland – fysiotherapie en leefstijlbegeleiding. Al een langere periode begeleid ik mensen 1 op 1 om positieve gedragsveranderingen te laten plaatsen. Ik ben zeer enthousiast om dit nu ook binnen het GLI Cool programma te mogen aanbieden. Dit zal ik doen vanuit Leefstijl in Balans; samen met Lianne Peeman die al langere tijd actief is binnen het CooL programma."

Mijn achtergrond

"'Een gezonde leefstijl’ is tegenwoordig steeds vaker een belangrijk item in de maatschappij. Meer inzetten op preventie waardoor hopelijk de ziektekosten verlaagd kunnen worden, maar daarnaast ook meer energie wordt ervaren in het dagelijks leven. Zelf wist ik al een langere periode dat ik passie heb voor een gezonde leefstijl en dan is het natuurlijk fantastisch om anderen ook hierbij te helpen.

Het gedrag dat wij vertonen komt vooral voort uit onbewuste keuzes die we maken. Als leefstijlcoach bespreek ik samen met de cliënt deze keuzes en creëren we bewustwording hiervan. Zo zijn de eerste stappen naar een gezonde leefstijl makkelijker gezet en kan dit een groot effect hebben in de toekomst. Dit is dan ook gelijk het meest uitdagende van mijn vak wat mij veel voldoening geeft! "