Onze leefstijlcoaches stellen zich graag aan u voor:


Tom Erpelinck

Tel: 06-10767334

Email: tom.erpelinck@gmail.com

Website: www.leefstijlcoachtom.nl

Gemeente:    

 • Middelburg
 • Veere
"Ik ben Tom Erpelinck, werkzaam als zelfstandig leefstijlcoach. Met een gezonde dosis humor, gedrevenheid en enthousiasme begeleid ik mensen naar een gezondere leefstijl. Dit doe ik sinds 2017 onder andere binnen de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL.

Achtergrond

Mijn oorsprong is HBO Bewegingsdeskundige, van daaruit door veel interesse in gezonde voeding opgeleid tot BGN erkend gewichtsconsulent. Met die combinatie was de stap naar leefstijl coaching niet vreemd. Op de post-HBO opleiding aan de AVLEG leerde ik hoe je de verbinding kon maken tussen begeleiding in voeding, beweging en gedrag.

Na verdiepingen in sportvoeding en kinderleefstijl coaching heb ik me gestort op de gedragscomponent van de GLI en heb ik de opleiding tot gedragsexpert afgerond."


Lianne Peeman

Tel: 0113-405034

Email: lianne@leefstijlinbalans.com

Website: www.leefstijlinbalans.com

Gemeente:

 • Goes
 • Kapelle
 • Reimerswaal
"Hoi, mijn naam is Lianne Peeman en als leefstijlcoach wil ik niets liever dan mensen op weg helpen naar een optimale gezondheid met meer energie. Ik ben geboren en getogen in Zeeland, in Goes om precies te zijn.

Achtergrond

Door mijn werk als farmaceutisch consulent in apotheek MCG heb ik veel medische kennis opgedaan. In een apotheek hebben we vooral te maken met mensen die ziek zijn en medicijnen krijgen om zich beter te voelen. Hoe mooi zou het zijn, als je door verandering van leefstijl ziektes kan genezen, of nog beter, kan voorkomen.

Ik weet nu, dat een gezonde leefstijl inderdaad kan bijdragen aan meer kwaliteit van leven. Vanaf januari 2021 ga ik als zelfstandig leefstijlcoach aan de slag en ga ik de GLI Cool uitvoeren, daar heb ik veel zin in! Ook hoop ik mensen met chronische aandoeningen aan de wandel te krijgen met ‘Zeeland in beweging’.

Als leefstijlcoach wil ik graag het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar maken en mensen weer de regie teruggeven over hun leven, met meer energie, zelfvertrouwen en vooral meer gezondheid."

Mireille Wolfers

Tel: 06-18163744

Email: wolfers@leefstijlw.nl

Website: www.leefstijlw.nl

Gemeente:

 • Vlissingen
"Ik ben Mireille Wolfers, zelfstandig leefstijlcoach vanuit Leefstijlatelier Walcheren in Vlissingen. Binnen Periscaldes bied ik vanaf 2021 het CooL programma in Vlissingen aan.

Vanuit mijn ervaring en kennis op het gebied van gezondheid, voeding, gedragsverandering en leefstijl coach ik mensen op weg  naar een gezondere leefstijl. Mijn rustige, persoonlijke en positieve aanpak zorgt ervoor dat mensen op een creatieve manier hun eigen gezonde leefstijl vorm kunnen geven. Ik vind het belangrijk dat mensen de regie over hun eigen leefstijl en daarmee over hun gezondheid krijgen.

Mijn achtergrond

Ik ben diëtist, gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach. Van huis uit ben ik diëtist en als zodanig altijd geboeid door voeding en gezondheid. Als gezondheidswetenschapper heb ik mij gespecialiseerd in gedragsverandering en gezondheidsvoorlichting. Bij een grote GGD heb ik jarenlang met veel plezier voorlichtingsprogramma’s ontwikkeld. Mijn passie is om mensen te helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Als leefstijlcoach kan ik daarin een rol spelen. Naast mijn werk als leefstijlcoach ben ik werkzaam als onderzoekscoördinator bij de afdeling Sport, natuur en recreatie van de gemeente Rotterdam."

Vera de Blaeij

Tel: 0113-562684

Email: leefstijlcoaching@fysiodeblaeij.nl

Website: www.fysiodeblaeij.nl

Gemeente:

 • Borsele
 • Reimerswaal
"Mijn naam is Vera de Blaeij en in 2019 heb ik de opleiding tot leefstijlcoach afgerond aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Daarna ben ik gelijk met veel enthousiasme aan de slag gegaan!

In mijn werk als leefstijlcoach is het voor mij iedere keer weer een mooie uitdaging om de leefstijlonderwerpen voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning met elkaar te verbinden en te combineren met persoonlijke coaching op maat. Dit doe ik zowel individueel, in groepsverband en als uitvoerder van de Gecombineerde Leefstijlinterventie COOL. 

Naast mijn werk als leefstijlcoach ben ik ook werkzaam als fysiotherapeut en bedrijfsfysiotherapeut in mijn eigen praktijk in Heinkenszand. Een leuke combinatie waarbij ik op verschillende vlakken veel ervaring op kan blijven doen en deze integreer in mijn werkzaamheden als leefstijlcoach."

Marcella van Trierum

Tel: 026 7410 410

Email: Marcella.roos@activeliving.nl

Website: https://activeliving.nl/cool/

Gemeente:

 • Schouwen-Duiveland        
 • Noord-Beveland
"Mijn naam is Marcella van Trierum-Roos en ik ben woonachtig op Schouwen-Duiveland. Ik ben werkzaam als leefstijlcoach (BLCN) bij Active Living. Binnen Active Living werk ik als coach samen met de Veiligheidsregio Zeeland. Daarnaast ben ik coördinator bij Stichting Zeeland in Beweging waar het leefstijlprogramma ‘de Zeeuwse Leefstijlroute’ centraal staat.

Het mooie aan mijn vak is dat ik samen met de cliënt op zoek kan gaan naar iemands passie en daardoor de coachee letterlijk en figuurlijk in beweging kan brengen op het gebied van leefstijl! Een belangrijk element hierbij is een multidisciplinair team om de coachee zo optimaal als mogelijk te kunnen begeleiden. Ik verheug mij daarom ook op de samenwerking met Periscaldes.

De coachee kan bij mij instromen via het CooL-programma en samen bekijken we wat de beste aanpak is. Het is belangrijk dat de doelstellingen haalbaar en laagdrempelig zijn, maar ook goed zijn toe te passen in het dagelijks leven. De coachee bepaald waar hij of zij mee aan de slag gaat. Zo is het echt maatwerk en werkt ieder op zijn eigen manier aan zijn of haar leefstijl."

Froukje Hettinga

Tel: 0641845832

Email: info@hetvitalehart.nl

Website: https:/hetvitalehart.nl 

Gemeente:

 • Middelburg
 • Veere
"Mijn naam is Froukje en mijn missie is om bij te dragen aan een gezonde(re) samenleving. Ik gun het namelijk iedereen om zich goed en gezond te voelen. Daarom begeleid ik als leefstijlcoach vol enthousiasme mensen richting een gezondere leefstijl. Dit doe ik door te informeren, maar vooral door te motiveren en inzicht te geven om naar een gezondere leefstijl te bewegen."

Mijn achtergrond

Na afronding van de studie Social Work werkte ik een aantal jaren in de zorg- en welzijnssector. Tijdens mijn werk groeide mijn interesse voor gezond leven en de factoren die daarmee samenhangen. Ik merkte dat hoe iemand zijn gezondheid ervaart echt van invloed kan zijn op hoe iemand de kwaliteit van zijn/haar leven beoordeelt. Om van mijn interesse werk te kunnen maken, volgde ik de post-hbo opleiding tot leefstijlcoach. Ik merkte direct dat dit een goede keus was: dit is waar ik energie van krijg! Inmiddels werk ik als zelfstandige leefstijlcoach en ben ik onder andere uitvoerder van de Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL. Daarnaast werk ik met veel plezier voor een zorgorganisatie als leefstijlcoach voor de medewerkers."


Marrit Courtin

Tel: 0113-855550

Email: m.courtin@fysiotherapieyerseke.nl

Website: https://fysiotherapieyerseke.nl

Gemeente:

 • Reimerswaal e/o
"Mijn naam is Marrit Courtin, werkzaam als fysiotherapeut in Yerseke. Sinds 2022 bied ik leefstijlcoaching aan voor Periscaldes in Gemeente Reimserswaal en omstreken."

Mijn achtergrond

"Als fysiotherapeut ben ik dagelijks bezig met gezondheid en bewegen. Tijdens mijn werk zie ik veel problemen en onwetendheid rondom leefstijl. Door social media en andere communicatie netwerken zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Ik help je graag meer inzicht krijgen in je leefstijl en samen stellen we vervolgens een uitvoerbaar plan op. Daarnaast gaan we ook aan de slag in groepsverband om naar andere ervaringen te luisteren en van elkaar te leren."


Merel Schaap-Uiterwaal

Tel: 06-41543800

Email: info@vital24.nl

Website:  https://vital24.nl

Gemeente:

 • Borsele
"Mijn naam is Merel Schaap en ik woon sinds mei 2022 in Kortgene.

Met mijn bedrijf Vital24 breng ik sinds 2012 mensen fysiek en mentaal in beweging.

Iets wat ik met heel veel passie, plezier, energie en creativiteit doe”.

Mijn achtergrond

"Iets doen waar je blij van wordt met passie, energie en een goed gevoel. Dat is wat ik doe als leefstijlcoach en wat ik iedereen gun. Ik breng mensen in beweging zowel fysiek en/of mentaal, zeg ik altijd.

Door juiste coaching ga ik samen met mijn cliënten naar passende stappen kijken om fijner in lijf en geest te zitten.

Natuurlijk is dit proces voor iedereen anders en dit maakt mijn werk zo ontzettend mooi.

 

In 2012 begon ik mijn bedrijf met focus op voeding. Al snel werd coaching op het gebied van voeding in combinatie met sport & bewegen mijn voornaamste focus. Sinds 2019 ligt het accent veel breder en kijk ik samen met cliënten naar de behoefte op hele diverse leefstijlonderwerpen. De kracht van mijn cliënt staat daarbij centraal. 

Een positieve aanpak laat zien dat leefstijl-verandering een 'win-win-win-win' is.

 

Naast mijn werk als leefstijlcoach werk ik ook nog een halve dag in een restaurant.

Gewoon omdat ik daar heel blij van word. Met het COOL-programma hoop ik veel mensen te kunnen laten ervaren wat er met kleine stappen mogelijk is."